Home

Achtergrond 178 x bekeken

Streep door 50 stamcelonderzoeken

De beslissing van een Amerikaanse rechter om de geldkraan van de overheid voor stamcelonderzoek dicht te draaien zet een streep door vijftig stamcelonderzoeken.

De onderzoeken die al geld hadden ontvangen, in totaal 131 miljoen dollar (104 miljoen euro), gaan gewoon door. Dat heeft de directeur van het Amerikaanse nationale gezondheidsinstituut NIH, Francis Collins, dinsdag (lokale tijd) gezegd.

Een aantal organisaties had geëist dat de financiering van de overheid werd stilgelegd, omdat de overheid geen geld mag steken in onderzoeken waarbij menselijke embryo's worden gedood. De rechter ging daarin mee in afwachting van de rechtszaak tegen de staat.

De aanvragen van vijftig ,,veelbelovende'' onderzoeken zijn stopgezet. Een aantal onderzoekers zal mogelijk uitwijken naar het buitenland of simpelweg ontmoedigd raken door de beslissing van de rechter zei de directeur van het instituut.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.