Home

Achtergrond

Stortvloed schadeclaims na regenval

De enorme plensbuien hebben donderdag en vrijdag ongekend veel schade veroorzaakt.

Bij verzekeraar Interpolis stromen vrijdag nog altijd veel meldingen binnen van gedupeerde particulieren en bedrijven. Alleen al voor particulieren bedraagt de schade in totaal 4 miljoen euro, schatte een woordvoerster van Interpolis.

Begin juli zorgden storm, onweer en hagel ook al voor een hausse aan claims bij verzekeraars. Dat enkel regen zoveel overlast veroorzaakt is volgens Interpolis uitzonderlijk.

De klappen vielen dit keer vooral in de Randstad en in het oosten van het land. Interpolis kreeg vooral mensen aan de telefoon van wie bijvoorbeeld de kelder was ondergelopen, of die last hadden van een lekkage.

Ongeveer 2200 particulieren namen inmiddels contact op met Interpolis. Ook kwamen er zo'n 450 meldingen binnen van getroffen bedrijven. Interpolis heeft nog geen zicht op het schadebedrag voor het bedrijfsleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.