Home

Achtergrond

Storm- en waterschade loopt in de miljoenen

De storm en de wateroverlast die de afgelopen dagen ons land teisterden, hebben voor minimaal 9 miljoen euro schade aangericht.

Dit meldde schadeverzekeraar Interpolis vandaag.

De grootste schadeverzekeraar van Nederland kreeg sinds donderdag 5100 schademeldingen van particulieren. De meldingen komen uit heel Nederland en belopen een bedrag van in totaal zeker 9 miljoen euro, aldus een woordvoerster. De meldingen betreffen vooral ondergelopen kelders, platte daken die de waterafvoer niet aankonden en schade aan serres en dakkapellen.

Vanuit het midden- en kleinbedrijf en de land- en tuinbouw kreeg Interpolis nog eens zo'n duizend meldingen. Voor deze sector is de schade nog moeilijk in te schatten, aldus de woordvoerster. ,,Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een mislukte oogst.'' Schade-experts zullen dit moeten vaststellen.

De schade aan opstallen als gevolg van de storm van zondag bedraagt alleen al 3 à 4 miljoen euro, volgens een schatting van het Verbond van Verzekeraars. Het gaat hier om particuliere woningen en bedrijfsgebouwen. Andere schade is hierin niet meegerekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.