Home

Achtergrond 184 x bekeken

Stork boekt solide resultaten over eerste halfjaar

Industrieel concern Stork heeft in de eerste helft van dit jaar solide resultaten laten zien.

De omzet bleef vrijwel gelijk, terwijl het bedrijfsresultaat en de orderontvangst toenamen. Dat maakte Stork vandaag bekend.

De omzet kwam uit op 805 miljoen euro tegen 808 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met 20 procent omhoog tot 79 miljoen euro. Stork wist de winstgevendheid vooral door kostenbesparingen te verbeteren. In het crisisjaar 2009 schrapte het bedrijf meer dan duizend banen.

De orderontvangst ging met 7 procent omhoog tot 1,46 miljard euro. In de afgelopen zes maanden wist Stork bij de divisie Technical Services in de Benelux nieuwe contracten binnen te halen en contracten te verlengen. Volgens Stork zijn de eerste tekenen van herstel zichtbaar in de West-Europese markten, maar is het nog te vroeg om te zeggen of deze trend structureel is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.