Home

Achtergrond

Sterftecijfer Moskou stijgt explosief

Het sterftecijfer in de Russische hoofdstad Moskou lag in juli 50 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat is te wijten aan de hittegolf die Moskou met recordtemperaturen al wekenlang tergt. Dat meldden de lokale autoriteiten vandaag.

In juli stierven 14.340 mensen in de miljoenenstad, 4824 meer dan in juli 2009, aldus een medewerker van het bureau van de burgerlijke stand in Moskou. Al eerder deden berichten de ronde over een sterk stijgend sterftecijfer, maar die werden tot dusver door de autoriteiten tegengesproken.

Record na record werd de afgelopen weken gebroken. Met 37,7 graden Celsius was het een week geleden de warmste dag ooit in de miljoenenstad. Ondertussen kampt het land met bosbranden die door de hitte een steeds groter gebied in de as leggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.