Home

Achtergrond 4 reacties

Steeds minder mensen willen woning kopen

De plannen van consumenten om een huis te kopen zijn in juli voor de zesde maand op rij gedaald en teruggevallen naar een historisch dieptepunt.

Onzekerheid over de kabinetsplannen, vooral rond de hypotheekrenteaftrek, lijkt de voornaamste oorzaak voor de grote terughoudendheid bij kopers. Dat concludeert het economisch bureau van ING in zijn maandag gepubliceerd kwartaalbericht.

Ook de afloop van enkele koopregelingen maakt het lastiger voor starters om een huis te kopen. De economen verwachten dat door de recente daling van de vraagprijzen, de transactieprijzen in de tweede helft van dit jaar opnieuw gaan dalen. De verbeterde betaalbaarheid zal echter een dempend effect hebben op de neerwaartse druk.

"Hoe snel de woningmarkt het herstel hervat, hangt in belangrijke mate af van wanneer consumenten duidelijkheid krijgen over de kabinetsplannen. In een scenario met ongewijzigd overheidsbeleid is het aannemelijk dat de huizenprijzen in de eerste helft van 2011 weer voorzichtig stijgen'', aldus ING.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  cor koenders

  Je hebt helemaal gelijk Woningzoekende. Hier weet ik voorbeelden van huizen die in 1982 voor 60.000 GULDEN gebouwd zijn, inmiddels bijna 30 jaar vette huur opbrachten en nu te koop komen voor 175.000 EURO! Dat zou neerkomen op 385.000 gulden! Een waanzinwoekerwinst! In geen verhouding tot de reëele prijs van zo'n hut!

 • no-profile-image

  woning zoekend

  Het probleem is dat de woningen minstens 50000 tot 150000 EURO te duur zijn . Gegroet

 • no-profile-image

  Henk en Ingrid

  Je hebt gelijk woning zoekend, de luchtbel wordt met name instand gehouden door de banken

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  En door de overheid die er alles aan zal doen om te zorgen dat de grondprijzen niet zakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.