Home

Achtergrond

Steeds meer branden in Rusland

De bosbranden in het westen van Rusland blijven zich uitbreiden, ondanks de inzet van meer dan 160.000 brandweerlieden en militairen.

Dat meldde de Britse omroep BBC donderdag. De autoriteiten hebben het dodental als gevolg van de branden bijgesteld van 48 tot vijftig.
Hulporganisaties gaan ervan uit dat het aantal doden verder zal stijgen. Honderden mensen zijn gewond geraakt en meer dan 3500 gezinnen zagen hun woningen in vlammen opgaan. In de westelijke stad Togliatti aan de rivier de Wolga werden donderdag ongeveer 1700 mensen geëvacueerd.

Rusland kampt al weken met extreme hitte en droogte. Voor de komende dagen worden opnieuw recordtemperaturen van rond 38 graden Celsius verwacht. Op dit moment woeden er circa zeshonderd branden, die circa 196.000 hectare natuurgebied en landbouwgewassen hebben verwoest. In zeven van de veertien getroffen regio's geldt de noodtoestand in verband met de branden.

De autoriteiten in Rusland hebben bij het blussen van de vuurhaarden inmiddels hulp gekregen uit buurlanden als Oekraïne en Wit-Rusland. Italië heeft twee blusvliegtuigen beschikbaar gesteld.

Moskou, de hoofdstad van Rusland, kampt al dagen met rookoverlast door branden die woeden in de omgeving van de metropool. Donderdag nam de smog iets af in de miljoenenstad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.