Home

Achtergrond

Sociale Zaken maakt overgang pensioenen agf-groothandel definitief

Het ministerie van Sociale Zaken is van plan om de verplichte deelneming in het Vroegpensioenfonds voor de groothandel in aardappelen, groenten en fruit in te trekken.

Dat besluit maakt de overdracht van de betreffende pensioenen aan de Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de agrarische en voedselvoorzieningshandel definitief (BPFAVH).

De betrokken partijen bij het Vroegpensioenfonds deden eerder al een verzoek aan Sociale Zaken tot intrekking van de verplichte deelneming, maar konden toen niet aantonen dat een meerderheid van de in de bedrijfstak werkzame personen daar achter stond.

De partijen hebben de stichting Vroegpensioenfonds per 1 januari 2008 ontbonden en de pensioenen overgedragen aan het BPFAVH. Tot 7 september kunnen zienswijzen worden ingediend tegen het intrekkingsbesluit, dat deze overdracht formaliseert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.