Home

Achtergrond 193 x bekeken 4 reacties

Slachtkoeienprijs veert op

De slachtkoeienmarkt is zeer grillig. Sinds het faillissement van Weyl reageert de markt veel extremer op veranderingen. Na de prijsval van vorige week, komt er nu gemiddeld €0,05 bij de prijs op. Bij de hogere kwaliteiten is dit €0,08.

De plotselinge stijging heeft drie oorzaken. Ten eerste slacht Gosschalk weer 2 tot 3 dagen. Daardoor is de vraag naar slachtdieren toegenomen.

Ten tweede is de droogte achter de rug. De voerpositie van veel veehouders is minder penibel geworden. De noodzaak om slachtkoeien op te ruimen, is een beetje verdwenen.

De derde, minst belangrijke, oorzaak is dat er iets meer runderen in Duitsland zijn geslacht. Daar is krapte en liggen de prijzen aanmerkelijk hoger.

De extra slachtcapaciteit, het einde van de zomer en het weer geven de slachtkoe een duw in de rug.

prognose:

duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veeboer

  dag theo

  je begint eens wat positiever te schrijven.(je zult ook met de boer mee moeten schrijven?!!!)
  De prijzen zullen door blijven stijgen.
  het voer is immers duurder?? anders gaan ze in duitsland frankrijk ierland spanje italie echt geen stieren koeien afmesten dan verkopen ze het graan wel.zo niet dan zullen veel veehouders het bijltje er bij neer gooien .
  gr vleesveeboer

 • no-profile-image

  veeboer

  Zeg Theo vorige week schreef je nog zo negatief en nu schrijf je weer positief ? Je word van van jou ook niet veel wijzer vind ik . Ik kan het beste maar mijn eigen kop volgen denk ik ! Gegroet

 • no-profile-image

  jan

  wacht maar tot er een paar meer koeien komen ,dan duiken ze weer naar beneden

 • no-profile-image

  veeboer

  de tijd dat er een paar meer komen is geweest

Of registreer je om te kunnen reageren.