Home

Achtergrond

Sietske H. blijft in beperking vastzitten

Sietske H. (25) uit het Fries dorp Nij Beets, die wordt verdacht van moord op vier eigen baby's, blijft voorlopig in beperking vastzitten.

Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden woensdag besloten. Het voorarrest is met negentig dagen verlengd. De vrouw was niet aanwezig bij de zitting, die achter gesloten deuren plaatsvond.

De vrouw zou in de periode van 2002 tot en met 2010 de baby's hebben gekregen en na de geboorte om het leven hebben gebracht. De lichaampjes verstopte ze op zolder in vier koffers. Ze woonde bij haar ouders, die inmiddels elders verblijven.

De beperking houdt in dat ze alleen contact mag hebben met de politie en haar advocaat. Als het in belang van het onderzoek niet meer noodzakelijk is om Sietske volledig af te sluiten van de buitenwereld, kan het Openbaar Ministerie de beperking opheffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.