Home

Achtergrond 387 x bekeken 37 reacties

Schiphol gaat vogels te lijf met laserstraal

Schiphol zet een bewegende, groene laserstraal in om de overlast van vogels op de start- en landingsbanen tegen te gaan.

Dat heeft een woordvoerster van Schiphol vandaag bevestigd na een bericht hierover in De Telegraaf.

De groene laserstraal waaiert vlak boven de grond en schrikt de vogels af, aldus de woordvoerster. Het betreft een proef die in juni is begonnen en een jaar gaat duren. "We gaan kijken of het effectief is'', aldus de woordvoerster. Het is een Franse vinding, waarmee op een kleine luchthaven in Frankrijk inmiddels goede resultaten zijn geboekt. Schiphol heeft de piloten op de hoogte gesteld van de proef.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anti

  Jagertje is en blijft een dieren executeur. Nu weer de ganzen, eerder doodde de kliek al 104 roofvogels. Van hem mogen canard a l'orange maken. Heerlijk is dat van een doodschieter.

 • no-profile-image

  anti

  hee jagertje, smerige doodschieter. Ook alweer op dit forum met je onzin?? Oprotten jij. Verkleed je als eend op een voerplaats.

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, nestbeheer heeft niet de gewenste resultaten geboekt en verjagen ook al niet.
  Een verjaagde gans zal immers ergens ander weer schade aanrichten
  Dit alles waren vezinsels van de dierenbeschermings organisaties die niet bleken te werken.
  Je kunt bovendien de boeren niet overal mee opzadelen.
  Diegene die zoiets verzint moet het dan ook maar ten uitvoer brengen.
  Compenseren is vanuit jouw positie gemakkelijk gezegd, jij hoeft het niet te betalen.
  Jagers hebben geen zorgplicht in de zin van jouw woorden.
  Jagers mochten slechts mondjesmaat en onder allerlei beperkingen optreden.
  Daar moet hoognodig verandering in komen.
  Grootschalig afschot is de einge methode.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende Lezer nog eenmaal dan: het aanzetten tot uitroeiing van diersoorten is prehistorisch onbeschaafd, druist in tegen de EU-regelgeving, de Habitatrichtlijn, de Bonner- en Ramsar conventie, de diversteitsbehoud-wetgeving en het Normen- en Waardenbeginsel, zal andermaal niks oplossen en kan zéker in een met 17 miljoen mensen volgepropt land niet gebeuren zonder tot nog meer normvervaging en respectloosheid jegens het leven te leiden. Bovendien is het de zoveelste leugen van jullie jagers dat nestbehandeling verboden was. Waarheid is, dat hoegenaamd geen jager dit op enig moment afgelopen 10 jaar wilde doen, omdat (ik citeer er tientallen: "ik geen eieren ga schudden want dan heb ik straks geen ganzen om beheersmatig op te jagen!") Het liep allemaal vanaf 2002 uit de klauwen dankzij de leugenachtige doch volkomen ondoordachte parlementaire egotripperlobbyakties van Schreier, Oplaat, Ormel en van den Brink en die lossen het dan ook maar op eigen kosten weer op. Waarbij laatstgenoemde, op gezag van de Allerhoogste nestbeheerder, dit vanuit de eeuwige nestbeheervelden zal moeten doen. Amen (= het zei zo!)

 • no-profile-image

  J@gertje

  Nou jij komt hier een positieve bijdrage leveren.
  Ga gerust zo door met jezelf te kijk te zetten.

 • no-profile-image

  gerrit reuver

  jammer dat alle kennis en expertise van Herkauwer niet serieus wordt genomen. Logisch dat hij (of zij?) in opperste frustratie uitroept: Haal je kop uit het zand! Het zou fatsoenlijk zijn om dank-je-wel te zeggen voor zijn gratis college. Trouwens valt het dan niemand op dat sinds 80% van de koeien wordt binnengehouden die lege groene biljartlakens kweek- en lokvelden voor ganzen zijn geworden. Alle koeien terug in de wei en de ganzen zoeken vanzelf andere landingsbanen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende Lezer, jouw geheugen is griezelig selectief voor een niet-jager. Maar om jou ongerust te stellen: vanaf het eerste paarse kabinet maakte ik de -onder ontoelaatbaar zware confessionele tegenwerking tot stand gekomen-geboorte van de Flora en fauna Raamwet mee. Een Raamwet- voel je wel? Een wet dus met talloze mogelijkheden tot schobbejakkenstreken. Belletje trekken. Ruiten ingooien....! In dat laatste bleken CDA en LPF meesters te zijn. Met name de hobbyjagende parlementarieers uit die clubs. Aan hen- en aan niemand anders- is het uit de klauwen lopen van het landelijke faunabeheer te danken. Maak je geen illusies: zelfs na meer dan een halve eeuw het egoistische en respectloze schormorrie bestrijden zie ik er niet tegenop om het desnoods nog een miljard malen opnieuw uiteen te zetten. Maak je gemzenpluim dus maar vochtig. En trek verdomme die kop uit het zand.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boer in opleiding en jagertje, ik ben het met jullie eens. Het is voor één partij makkelijk om stemmen te krijgen. De PVV! En wat zegt dat denk je? Roept u maar.........

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boer in opleiding, een partij zonder leden is geen partij. Zelfs niet als er 2 miljoen onnozelen op zouden stemmen. Duidelijk? En verder: zie in forum "wilde zwijnen vestigen zich rond eindhoven' en 'gefermenteerde mest en stro het beste voor bodem' waartoe jagers in staat zijn. Anti Jacht heeft alle gelijk: hobbyjagers zijn het piepschuim der natie! Licht, nutteloos en lastig te verwijderen!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Toch wel handig dat de piloten op de hoogte zijn gebracht van de proef!

 • no-profile-image

  J@gertje

  LTO Noord pleit voor ganzen afvangen en afschieten

  vrijdag 27 augustus 2010

  ANJUM - Vangen en afschieten. Drastische maatregelen die nodig zijn om het ganzenprobleem aan te pakken denkt landbouworganisatie LTO Noord in Drachten.

  Overzomerende ganzen in Nederland richten al jaren veel schade aan aan natuur en gewassen. Vooral boerenbedrijven hebben hoge kosten om schade van de ganzen te voorkomen. Onder meer in de omgeving van Anjum zitten grote groepen. Deze worden steeds groter en de schade wordt zo erg, dat er snel ingegrepen moet worden, vindt de landbouworganisatie

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, er is wèl van alles geprobeerd om de overpopulatie ganzen op een diervriendelijke manier te beperken. (zelfs jij hebt het nu toch over een overpopulatie)
  Dierenbeschermings organisaties hebben met al hun alternatieven gefaald.
  Die overpopulatie is ontstaan door het verbieden van tijdig afschot.
  Dat was in een tijdig stadium het enige goede alternatief geweest.
  Nu, vele jaren later, zien we met de gevolgen van dat diervriendelijke beleid.
  Die ganzen zullen eerst misschien even schrikken van die laserstraal en vervolgen zal ook dit geen enkel effect hebben en gewoon terug keren.
  Geef nu niet de boeren en jagers de schuld maar het veel te softe beleid dat de laatste jaren gevoerd is.
  Er komen steeds meer ganzen die steeds meer gevaar en overlast veroorzaken.
  Er gebeuren steeds meer ongelukken en daar moet spoedig een einde aan komen voordat de vliegtuigen straks op de huizen van de omwonenden zullen neerstorten.
  Grootschalig afschot dus.

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  Kunnen we zo'n mooie laserstraal ook niet op de door ganzen getergde weiden in gaan zetten?

 • no-profile-image

  Boer

  In de herfst en winter zijn ganzen geen probleem en mogen ze van mij het overgebleven gras opvreten. Het probleem ontstaat in het voorjaar vanaf april, dan groeit het beste gras voor de eerste snee. Vroeger waren de ganzen dan vertrokken, maar nu blijft een groot aantal de hele zomer en grazen gewoon tussen de koeien, dat vinden ze geen enkel probleem. Bovendien beweiden de koeien vaak maar één kavel en de ganzen beweiden de rest. 'Dit gaat echt een onoplosbaar probleem worden.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje, Oplettende lezer heeft helemaal gelijk en daar heb ik verder niets aan toe te voegen.
  Die landdekkende zorgplicht waar jij het over hebt bestaat niet en zal er ook niet komen.
  Bovendien laat ik mij door jou niets opleggen.
  Om de omvang van de broedpopulatie te stabiliseren maak ik (of je het nu leuk vindt of niet) gewoon gebruik van het geweer en niet van nestbehandeling.
  Een dode gans legt immers geen eieren en krijgt nog steeds geen jongen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  victorx

  In Nederland is helemaal geen plaats voor natuur.Elke hectare is in gebruik voor de economie. We zitten nu eenmaal niet in de situatie van 1900, met 5 miljoen inwoners en geen verkeer.
  Ganzen en eenden afschieten (allemaal) en die vogelneukers enkele reis naar Siberie, met hun verrekijkers.

 • no-profile-image

  HANS

  Ja herkauwer dit betekent dat ergens anders ook teveel ganzen zijn want anders bleven ze wel in hun eigen gebiedje en hoeven ze niet de lege of opruimde gebied te hervolken . GEGROET HANS SUD-FRYLAN

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wanneer ga jij eigenlijk met al die andere trekvogels mee naar het zuiden Herkauwer? Dat zou dit forum zoveel beter maken

 • no-profile-image

  gert

  Nu hoor je wakker dier of de Pvdd niet !

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, ik weet heel goed hoe een raamwet werkt hoor.
  Na de invoering van de flora en fauna wet zijn dmv die raamwet redelijk eenvoudig aanpassingen gedaan omdat bleek dat die hele flora en fauna wet op vele punten een mislukking bleek te zijn.
  Die aanpassingen hebben toch heel wat tijd in beslag genomen en zijn zorgvuldig overwogen.
  De inmiddels doorgevoerde aanpassingen hebben o.a de beschermde status van de ganzen gedeeltelijk ongedaan gemaakt.
  Niet om jagers de helpende hand toe te steken maar omdat de problemen zo langzamerhand onwenselijke vormen aannemen.
  De flora en fauna wet was en is in zijn orginele opzet de oorzaak van de problemen zoals die nu nog steeds spelen bij de ganzen problematiek.
  Dat is niet de schuld van CDA en LPF maar hoofdzakelijk van D66.
  Als de flora en fauna wet vervangen zal worden door de natuurwet is het mogelijk om nog beter maatwerk te leveren waarbij bezwaarmakerij tot het verleden gaat behoren.
  Tot slot, zou je jouw taalgebruik een beetje kunnen fatsoeneren?
  Ik dacht dat ik je op een fatsoenlijke manier aansprak en het zou prettig zijn dat jij dat ook zou doen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank je wel Gerrit. Beste Boer en Koetje Boe, mij heb je nooit horen beweren dat broedende en zodoende overzomerende ganzen geen overlast of schade toebrengen aan gras en landbouwgewassen. Dat doen ze wél en daarvoor moeten boeren ook gecompenseerd worden. Het probleem is echter dat er bewust een hetze tegen alle ganzen wordt aangewakkerd, met het doel om jaarrond op alle soorten te kunnen schieten. Nu al kwekken stedelingen van tien hoog achter over 'een ganzenplaag' en dat hebben ze écht niet zélf verzonnen! De media papegaaien vaak de meest baarlijke nonsens na, uit de mond van jagers en natuurvijandige boeren. Nou ja, jullie weten ook hoe kort door de bocht een groot aantal boeren in de agd-fora over ganzen en over de natuur schrijven. Alles over één kam en zonder enige begrip, respect of kennis van zaken. Beste Oplettende Lezer, jij weet dan ook drommels goed hoe die raamwet aan diggelen is geschoten door hobbyjagende Annie Schreier, Gertjan Oplaat, Henkjan Ormel en wijlen Wien van den Brink. Dat gebeurde niet met doortimmerde en door middel van onderzoek significant aangetoonde bewijzen, maar puur met kreten en parlementair lobbywerk bij politiek ongeinteresseerd bijklussende en daardoor meestal afwezige kamerleden. Zo en niet anders zijn al die pro-jachtamendementen tot wetsartikelen geworden. Ik zei het al veel vaker: alles (ook de presentie bij alle kamerzittingen) is na te lezen in de Vergaderstukken van de 2e Kamer. Ook heb ik steeds gezegd en herhaal het nogmaals: vanaf het moment waarop 'verjaging met begeleidend afschot' als schadebeperkende maatregel bij wet was vastgelegd en ecologisch niet gekwalificeerde hobbyjagers tot Faunabeerders werden opgeleukt, had de wetgever ervoor moeten zorgen dat die selfmade faunabeheerders de zorgplicht kregen om ervoor te waken dat er niet nog grotere populaties ontstonden. Er waren toen immers al 'torenhoge problemen'? Of hebben Annie, Gertjan, Henkjan en Wien maar wat uit de lopen van hun jachtgeweren zitten bazelen? Dat is makkelijk na te bladeren in de boeken van het Faunafonds. Dan kan ieder politicus zien dat de geclaimde en uitgekeerde schade onevenredig is toegenomen sinds jagers de zorg over de fauna in de schoot geworpen kregen. Ik herhaal dus nogmaals: jagers hebben door hun exoirbitante jacht op natuurlijke predator par excellence Reintje de Vos en het consequent niet beheren van de broedende ganzen d.m.v. nestbehandeling, er moedwillig voor gezorgd dat de populaties uit de hand liepen en zijn dus feitelijke veroorzakers van het probleem. Maar zij niet alléén: ook de natuurbeherende instanties, de natuurontwikkelaars en de aanleggers van nieuwe natuur zijn schuldig aan het almaar uitdijen van de broedende ganzenpopulaties. Daarom moeten zij allen bij wet een zorgplicht opgelegd krijgen om landdekkend de omvang van broedpopulaties door nestbehandeling te stabiliseren.

 • no-profile-image

  j@gertje

  Boer in opleiding,
  Je hebt helemaal gelijk.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Doei

  Kun je dat drinken anti-jacht . Doei

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  denk je nou echt dat die laserstraaltjes zal gaan helpen, denk het niet hoor. ik mag dit misschien niet zeggen maar zo denk ik er wel over, er moet maar eens een vogel in de motoren van een vliegtuig komen en neer storten met de personen die er in zitten, en de verdere gevolgen mag je zelf wel bedenken. de ganzen daar en verder in nederland dat moet maar eens hard aangepakt worden. want hoe het nu gaat komt het echt niet goed. gegroet boer in opleiding

 • no-profile-image

  oplettende

  Boer in opleiding,
  Er zijn op Schiphol al tientallen ongelukken gebeurd door al die ganzen.
  Er wordt van alles geprobeerd om die ganzen daar te verjagen.
  We wachten de ervaring me de laserstraal rustig af.
  Het is slechts een kwestie van tijd voordat men inziet dat grootschalig afschot de enige doeltreffende methode is.
  Hopelijk gebeuren er eerst geen ernstige ongelukken waar mensenlevens mee gemoeid zullen zijn.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende Lezer, ik heb nooit ontkent dat er in ons land lokale overpopulaties zijn en ik heb dat LANDELIJK toegeschreven aan het wanbeleid van natuurbeschermingsorganisaties met hun begrazing met wezensvreemd vee, zogenaamde natuurontwikkeling (wat feitelijk onkruidplantages oplevert) en het verzaken van, uit goed terrein- en populatiebeheer voortspruitende, Zorgplicht. Maar ik heb er ook steeds bij gezegd dat boeren op hun eigen land zorgplicht hebben en dus nestbeheer moeten uitvoeren als zij overlast ondervinden en schade willen voorkomen. Krijgen ze daarvoor van LNV geen toestemming (ontheffing/vrijstelling) dan moet LNV hen eventuele schade 100% vergoeden. Jagers werden ten onrechte ( en als een product van eigen politiek lobbywerk) door LNV opgewaardeerd tot faunabeheerders en voor hen geldt hetzelfde. Een Beheerder heeft namelijk een Plicht en jagers vegen daarmee hun hinter af! Structureel en met voorbedachte rade! Want zij schieten veel liever op ganzen dan dat zij eieren onklaar maken. Ik legde uit hoe dit rond Schiphol misgegaan is. Vergis je niet: er zijn uitgebreide gegevens van tellingen waaruit dit allemaal te bewijzen valt: jaar na jaar groeide het probleem en de verantwoordelijken deden er helemaal niks aan! Ik geef absoluut de Haarlemmermeerse boeren niet de schuld. Ik stel alleen vast dat zij hun bedrijf uitoefenen en dat daarbij geschikte voedingsmogelijkheden voor ganzen ontstaan vlak bij de Schipholbanen. Dat heb ik ook vele jaren geleden al aangekaart, toen mij beroepsmatig dit probleem werd voorgelegd. Maar er werd nooit wat mee gedaan. Schiphol, met haar miljoenenomzet, moet die boeren gewoon compenseren voor andere teelten of voor speciale bedrijfsmaatregelen om ganzen uit de buurt van de start en landingsbanen te houden. Dat is heel goed te doen en dat hoeft op jaarbasis echt geen megakapitalen te kosten. Slechts één onverhoopte crash kost dat wél! Plus niet in te schatten aantallen mensenlevens. De schuld ligt dus nu al bij de directie van Schiphol! Het wegknallen of wegvangen van de hele lokale populatie zou getuigen van een ziekelijk simplisme dat zijn weerga niet kent. Want in Noordwest Europa leven tegenwoordig zoveel Grauwe Ganzen dat er, zodra er ergens en vacuum ontstaat in een potentieel goed voedselgebied, er onmiddellijk vogels van elders komen om die ecologische ruimte (niche) weer op te vullen. Precies zoals dat in 2008 op Texel gebeurde. Men vermoordde daar op een beestachtige manier vrijwel de hele lokale ganzenpopulatie en binnen 2 maanden waren er op dat eiland al méér Grauwe Ganzen dan ooit tevoren. Ecologische analfabeten moeten zich dan ook niet met dergelijke zaken bemoeien, want daar komt pas écht narigheid van!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende Lezer, er is juist nog lang niet 'van alles geprobeerd'! Wij zeggen al tijdenlang dat er verplicht stringent nestbeheer in de wijde omgeving van de luchthaven had moeten komen. In ieder geval al vanaf het moment waarop Balkenende 1 en 2 zo normloos waren om de FFW kapot te schieten en jagers tot Faunabeheerders te benoemen. ZIJ zijn namelijk in belangrijke mate schuldig aan het ontstaan van de overpopulaties rondom Schiphol. "Zij": dat zijn de Wbe Haarlemmermeer mét de prominente leden Dick en Arie den Hertog. Jawel: de uitbaters van Duke Faunabeheer! Er is rondom Schiphol nog nooit door een jager ook maar één (1) ganzenei met maiskiemolie behandeld. Niet eens geschudt of doorgeprikt. Want ze waren toch zo blij met die mooie bejaagbare grauwe ganzen! That's a fact! Ook een feit is dit: boeren verbouwen en oogsten tot bijna op de start en landingsbanen gewassen die aantrekkelijk zijn voor ganzen. Op 30.08.08 bestudeerden wij het gedrag en de aan- en afvlieghoogten van 1250 grauwe ganzen die pal onder de opstijgende airliners van de Polderbaan bij Zwanenburg foerageerden. Zij kwamen rustig aanvliegen, vielen netjes in en stoorden zich niet aan de vliegtuigen, die hoog over hen heen vlogen. Daarvan maakte wij een fotoreportage. Maar ineens begon er op een paar honderd meter daarvandaan een idioot met plastic lokkers voor zijn hobby op duiven te knallen. Alle ganzen in paniek de lucht in!! DAT soort krankzinnige jagers is een veel grotere bedreiging voor de luchtveiligheid dan de residente (=plaatselijke) ganzenpopulatie. Want die vogels kénnen het gebied en zijn vertrouwd met vliegverkeer. Aanvaringen zullen er in een land als het onze altijd zijn en blijven. Is het niet met vogels dan wel met een vliegende brommer (ULV), een sportvliegtuigje, een hete luchtballon etc. Want zo'n grote luchthaven op zo'n plaats is gewoon vragen om ellende! En niet alleen vanwege vogels. Vraag dat maar eens aan de honderdduizenden omwonenden!

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, je kunt wel lopen zuchten maar zuchten helpt niet, net zo min als nestbehandeling en compensatie.
  De populatie ganzen zal blijven stijgen en hiermee ook de kosten.
  Dat is toch op een bepaald moment niet meer op te brengen?
  We zagen de massale opkomst van de ganzen en nestbehandeling werd domweg verboden.
  Als we de overlast en de kosten nog een beetje onder controle willen houden zal er strak beheer dmv afschot toegepast moeten worden.
  De veiligheid rond Schiphol komt in het gedrang en ook al zou verjagen hierbij helpen dan dring je nog de schade niet terug omdat die ganzen dan weer neerstrijken in andere gebieden waar ze ook weer schade veroorzaken.
  Verjagen is dus het verplaatsen van het probleem.
  We zullen de realiteit gewoon onder ogen moeten zien en afstand moeten nemen van het tot nu toe gevoerde softe beleid.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Gert, wacht maar tot herkauwer uit de hoek komt.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  jagertje, je moet wel op dit moment het geweer gebruiken want anders helpt het niet. en die mensen op 10 hoog, die mensen horen alleen maar slechte verkeerde verhalen over hoe natuur goed is etc. die mensen kun je veel wijs maken omdat ze er niks van af weten. daarom is het ook voor één politiek partij ook zo gemakkelijk om stemmen te krijgen.

 • no-profile-image

  anti

  Voor jou is geen positieve bijdrage nodig, doodschieter. Vlug verkleden als eend en naar die voerplaats. Opschieten, rap. Canard a lórange.........

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zucht!!!! Oplettende doch hersenloze Lezer, tegenover absolute leeghoofdigheid staat ieder nuchter verstand machteloos! En Hans, het had geholpen als je vroeger op school bij de natuurkundeles gebleven was. Zeker nooit van communicerende vaten gehoord? En dan nog een ecologisch lesje als toegift: alles is overal, maar het milieu (= de som van positieve en negatieve secundaire voorwaarden) selecteert!

 • no-profile-image

  exact

  Complimenten aan oplettende lezer! Je biedt inhoudelijk weerwoord aan herkauwer op een manier waar hij nog heel wat van kan leren. Fatsoenlijk en op de feiten, zonder een reflectant weg te kleineren. Vooral dat laatste is een hinderlijk trekje van herkauwer. Als zijn feitenmateriaal zo onomstotelijk zou dat moeten volstaan.

 • no-profile-image

  koetje

  Zo is het Boer,ik heb geen zin om nog een druppel digitale inkt te verspillen aan die ganzen,maar het verschil tussen de trekganzen en de overzomeraars wil men hier gewoon niet zien.

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, de stedelingen van 10 hoog achter gingen zich overal mee bemoeien waar ze geen verstand van hadden.
  Alles moest blijven lopen en vliegen en daardoor is die raamwet ontstaan.
  Een ieder die zijn ogen de kost geeft kan zien dat het uit de hand is gelopen en daardoor is die raamwet al vele malen aangepast.
  Als de gans bij de bejaagbare soorten was blijven staan, zoals in de oude jachtwet, was jaarrond afschot helemaal niet nodig geweest.
  Het enige wat eenvoudig na te bladeren is in de boeken van het faunafonds is dat de schade ieder jaar groter is geworden.

 • no-profile-image

  oplettende

  Nee Herkauwer,
  Ik ben geen jager en zet ook niet aan tot het uitroeien van de ganzenpopulatie.
  Ik kijk alleen om mij heen en zie dat er steeds meer ganzen komen net alle gevolgen van dien.
  De populatie is finaal uit de hand gelopen en zal flink terug gebracht moeten worden.
  Dat het vanaf 2002 uit de hand is gelopen heeft alles te maken met de invoering van de flora en fauna wet.
  Die hele flora en fauna wet is broddelwerk van de bovenste plank, geproduceerd door het kabinet Kok 2 met Laurens Jan Brinkhorst (D66) als minister van LNV.
  Ganzen kregen hierin een volledig beschermde status waarbij zowel nestbehandeling als afschieten verboden werd.
  En dat is de oorzaak van het hele probleem.

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  herkauwer goedzo jonge, de PVV is in een paar opzichten een goede partij deze partij zal van mij een 50% stem krijgen. maar als ik er helemaal op zou stemmen denk het niet. maar herkauwer jij weet net zo goed als ik over welke partij we het hebben maar je probeert dat weer te misleiden zodat wij op jou zullen reageren en dat zullen we ook helaas doen. en anti,jacht jij kunt maar één ding zeggen en dat is dat jagers slecht zijn. maar zonder jagers heb je wel een over populatie bij sommige diersoorten. en is het dan niet zielig dat dan dieren doodt gaan van de honger. maar ja dat zal jij nog wel niet snappen.

Laad alle reacties (33)

Of registreer je om te kunnen reageren.