Home

Achtergrond 472 x bekeken

Sander V. niet bij tweede zitting moord Milly

Politieagent Sander V. die wordt verdacht van de moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht, is donderdag niet aanwezig bij de tweede pro-formazitting.

De rechtbank liet maandag weten dat de verdachte niet zal verschijnen. Hij heeft daarvoor een afstandsverklaring getekend.

V. stond begin juni onder grote mediabelangstelling voor het eerst voor de rechter. Tijdens de tweede zitting komt de stand van het onderzoek aan de orde.

De agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft bekend het meisje in maart te hebben gedood. Hij meldde zichzelf een week later bij de politie. Die vond het lichaam van het meisje in de tuin van V., vlakbij haar ouderlijk huis. De vermissing leidde in het hele land tot verontwaardiging en geschokte reacties.

Het Openbaar Ministerie vervolgt V. voor moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het lichaam. Volgens justitie heeft de agent zijn slachtoffer naar zijn huis gelokt, haar mobieltje onklaar gemaakt en haar vastgebonden. Uiteindelijk heeft hij haar met een riem gewurgd.

De rechtbank wees tijdens de eerste zitting een nader onderzoek toe dat moet uitwijzen of het cannabisgebruik van de verdachte zijn gedrag rond de moord heeft kunnen beïnvloeden. De recherche zou ook nog vier getuigen horen die iets kunnen vertellen over de persoon V. Dat moet volgens de verdediging een ander beeld schetsen dan tot nu toe naar buiten is gekomen. Een psycholoog, psychiater en de reclassering doen nog onderzoek naar zijn persoonlijkheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.