Home

Achtergrond 1 reactie

RvS tikt Gelderland op vingers over vergunning veehouderijen

De provincie Gelderland heeft de bezwaren van de Gelderse Milieufederatie en van milieuorganisatie MOB tegen twee verleende vergunningen aan veehouderijen ten onrechte niet ontvankelijk verklaard.

Dat heeft de Raad van State vandaag uitgesproken. De vergunningen hadden betrekking op een bedrijf met 3.000 nertsen in Putten en op een varkenshouderij in Oldebroek, die wilde uitbreiden met 800 varkens.

Gelderland had beide bedrijven in 2008 een vergunning volgens de Natuurbeschermingswet (Nb-wet) verleend. Bezwaren hiertegen werden door Gelderland niet ontvankelijk verklaard, met het argument dat door een wijziging van de Nb-wet, begin 2009, beide bedrijven geen vergunning meer nodig zouden hebben.

Maar volgens de Raad van State gebeurt dat niet automatisch: de provincie had de verleende vergunningen dan eerst moeten intrekken. Deze zijn nu nog steeds van kracht, aldus de Raad. De provincie moet derhalve alsnog een besluit op bezwaar nemen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    Wat je maar bedenken kunt om de milieuclubs gelijk te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.