Home

Achtergrond 1 reactie

Rutte niet beschikbaar voor andere kabinetten

VVD-leider Mark Rutte is "niet meer beschikbaar'' om te praten over andere kabinetten dan het minderheidskabinet dat hij met gedoogsteun van de PVV met het CDA wil gaan vormen.

Rutte zegt dat maandag in De Telegraaf. Hij maakt daarmee een einde aan de hoop van leiders van linkse partijen dat er nog te praten zou zijn over een breed middenkabinet. Over PvdA-leider Job Cohen, die wil dat er eerst nog gekeken wordt naar meerderheidskabinetten, is Rutte hard.

"Cohen blokkeerde een kabinet van VVD, PvdA en CDA en wilde ook geen paars-plus. Hij is de matchmaker van rechts. Dan moet hij nu geen krokodillentranen huilen'', aldus Rutte in De Telegraaf. "Hij vroeg ons expliciet te gaan onderhandelen over rechts en nu dat lukt, is hij boos'', zegt Rutte. "In feite is Cohen de vroedvrouw van het minderheidskabinet.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    hans

    De linkse partijen hadden gehoopt op een rechts kabinet met vvd, cda ,pvv , dus een meerdeheids kabinet . door deze combinatie hadden ze gehoopt dat er gekrakeel of de pleuris zou uitbreken net zo als met de LPF , waardoor het linkse deel er garen van zouden spinnen . Nu er een rechts kabinet komt van vvd en cda met gedoog steun van pvv , voelen ze zich bedonderd en teleur gesteld . Nu piepen ze . GEGROET HANS

Of registreer je om te kunnen reageren.