Home

Achtergrond 2 reacties

Rusland voert exportverbod graan in

Rusland heeft een tijdelijk exportverbod ingevoerd voor graan.

Het exportverbod wordt op 15 augustus van kracht. Dat heeft de Russiche premier Vladimir Poetin bekend gemaakt. "Het is verstandig een tijdelijk exportverbod in te stellen voor graan en voor producten die van graan zijn gemaakt", zei Poetin tegen persbureau Ria Novosti.

Door de afkondiging schieten de tarweprijzen op de termijnmarkt in Parijs verder omhoog. Tot 15.00 uur steeg de notering van het novembercontract met 21 euro naar 230 euro per ton, een stijging van ruim 10 procent. Een dergelijke snelle stijging van de tarwenotering in een paar uur komt zeer zelden voor op de graantermijnmarkt.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    de heer

    Poetin toevallig ook in de graan futures actief geweest de laatste dagen?

  • no-profile-image

    boerke

    Hier worden onze politici misschien wakker van die altijd riepen dat je het eten goedkoper uit het buitenland kan halen dan hier telen. Nou als die niks verkopen heb je mooi niks daar komen ze nu misschien achter. Het graan kan niet duur genoeg worden, we hebben 20 jaar prijsdalingen in te halen!

Of registreer je om te kunnen reageren.