Home

Achtergrond 1 reactie

Rol La Niña in verandering klimaat groeit

Het weersverschijnsel La Niña wint aan kracht. Dat meldt het Australisch meoteorologisch instituut.

Het klimaatfenomeen kan betekenen dat onder meer Australië, India en Maleisië meer regen krijgen, terwijl in de zuidelijke delen van de VS juist extreme droogte ontstaat.

La Niña heeft volgens de weersdeskundigen waarschijnlijk niets van doen met de extreme droogte en hitte in Rusland en de vloedgolven in Pakistan. In essentie wordt het warme water voor de westkust van Latijns-Amerika weggedreven naar Australië en vervangen door koud water, stellen de Australische onderzoekers.

La Niña volgt vaak op El Niño, waarbij het water in de Stille Oceaan als geheel opwarmt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Teun de weerman

    Met dit artikel wordt weer zand in de ogen gestrooid van agrariërs. De aarde is al 12 jaar niet meer aan het opwarmen. De opwarming in de laatste 20/25 jaar van de vorige eeuw was het gevolg van meer zonneactiviteiten op de zon en de opwarming is niet door de mens veroorzaakt. Echter in de afgelopen 10 tot 12 jaar zijn de zonneactiviteiten op de zon afgenomen waardoor tevens de globale temperatuur is afgenomen. De verwachting is dat de temperatuur op aarde, de komende decennia verder zal gaan dalen door aanzienlijk minder zonneactiviteiten.
    Het extreme weer in de afgelopen maand is ook niet veroorzaakt door de opwarming van de aarde maar door afkoeling. De afkoeling van de aarde heeft tot een straalstroom geleid. (door een warmtegebied in het noordelijk halfrond en een koude gebied op het zuidelijk halfrond). Als gevolg van een hoge druk gebied in Rusland die gepaard is gegaan met een straalstroom leiden dit tot een enorme regenval en overstromingen in Pakistan en enorme warmte in centraal Rusland. Laten we ophouden met papegaaien, de aarde is aan het afkoelen. Kom op super-agrariërs laat je niet gek maken

Of registreer je om te kunnen reageren.