Home

Achtergrond

Regen op komst na aardverschuiving China

Het gebied in het noordwesten van China dat getroffen is door een grote aardverschuiving, dreigt weer een heleboel regen over zich heen te krijgen.

Reddingswerkers en militairen proberen de omgeving voor te bereiden op het naderende hemelwater.

Door de aardverschuiving in het district Zhouqu in de provincie Gansu is een groot meer ontstaan, dat de reddingswerkers proberen te laten leeglopen. De autoriteiten hebben het meer al voor de helft leeg laten lopen, en werken tegen de klok om nog meer water uit het bassin te verwijderen. De vrees is dat de naderende regen het meer weer vult, waarna de provisorische wanden het zouden kunnen begeven. Dat zou dan leiden tot nieuwe overstromingen, modderstromen en aardverschuivingen.

Ook worden de meest strategische locaties zo snel mogelijk schoongemaakt. Geblokkeerde rivieren ontstoppen en belangrijke wegen schoonvegen zijn de belangrijkste werkzaamheden, nu de hoop op overlevenden zo goed als verkeken is. Daarnaast proberen de autoriteiten zo veel mogelijk mensen te evacueren en te voorkomen dat ziektes uitbreken.

Door de aardverschuiving kwamen ruim zevenhonderd mensen om het leven. Meer dan duizend mensen worden nog vermist.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.