Home

Achtergrond 617 x bekeken 13 reacties

Rechter: verkoop megabedrijven VS mag

De verkoop van vier mega-melkveebedrijven in de Verenigde Staten, gerelateerd aan Vreba-Hoff, mag doorgaan.

Dat hebben rechtbanken in Ohio en Indiana besloten. De verkoop was in een vergevorderd stadium, maar werd stilgelegd omdat op de valreep uitstel van betaling werd aangevraagd (Chapter 11).

Het betreft Chesterfield Dairy, Hopewell Dairy en Oolman Dairy in Ohio en Rock Creek Dairy in Indiana. Op de eerste na zijn het allemaal leasebedrijven van Midwest Dairy Investments, een dochteronderneming van Vreba-Hoff.

De verkoop van drie melkveebedrijven was stilgelegd omdat Willy van Bakel uitstel van betaling had aangevraagd voor de bv’s die de bedrijven leasen aan melkveehouders. Bij Chesterfield had de veehouder zelf een aanvraag ingediend.
Het stilleggen van procedures gebeurt automatisch wanneer een aanvraag wordt ingediend voor Chapter 11. Het is bedoeld als adempauze zodat overleg kan plaatsvinden over het oplossen van de financiële problemen.

De Amerikaanse bank die beslag heeft gelegd op de boerderijen, Agstar Financial Services, heeft de rechter echter gevraagd daar nu van af te wijken zodat de verkoop van de melkveebedrijven door kan gaan. Agstar stapte vorig jaar naar de rechter om beslag te leggen op de bedrijven. De rechter stelde de bank in het gelijk en gaf toestemming voor verkoop. Vlak voordat ze zouden worden verkocht, werd uitstel van betaling aangevraagd. Volgens Agstar alleen maar in een laatste wanhopige poging om de verkoopprocedure tot stilstand te brengen. Agstar maakte dan ook direct bezwaar en heeft daarin gelijk gekregen. De verkoop mag doorgaan van de rechter.

Ook de verkoopprocedure van een ander bedrijf, Treslong Dairy in Indiana, is stil komen te liggen omdat Van Bakel uitstel van betaling heeft aangevraagd. Moederbedrijf Treslong Dairy Leasing diende 10 augustus een aanvraag in voor Chapter 11, één dag voordat de verkoping van de boerderij had moeten plaatsvinden.

Volgens de bank die beslag heeft gelegd op de boerderij, the Fifth Third Bank, is Chapter 11 hier echter helemaal niet aan de orde en alleen maar aangevraagd om procedures stil te leggen.

Treslong Dairy Leasing krijgt nog een laatste kans om verkoop van de boerderij te voorkomen. Dan moet het op korte termijn circa 7,7 miljoen dollar op tafel leggen en een schadevergoeding betalen aan de veehouder die de boerderij wilde kopen. Onlangs heeft Van Bakel uitstel van betaling aangevraagd voor twee andere bv’s: Midwest Ag Investments en Great Lakes Ag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dairyfarmer

  Niet netjes om hier namen te noemen! Natuurlijk was er een publiciteit toen het goed ging maar velen waren ook niet niet in de kijker dat is je eigen keus.
  Volgens mij zijn er ook al een paar op televisie geweest in NL en hun verhaal verteld hebben toen het niet goed ging dat is moedig om te doen. Veel moediger dan hier namen te noemen en dan niet je eigen naam er onder te zetten!!

 • no-profile-image

  Geen Familie

  Dit is nog maar het begin, zijn zwager Harm en Karel zijn al verkocht en nu ziet het er na uit dat Arnold de Kleijne ook in de aanloop is voor verkoop. Het lijkt erop dat er nog veel meer komen. Toch wel jammer voor al deze ondernemers.
  Zeker omdat je zo'n vertrouwen had in deze man.
  Sterke.

 • no-profile-image

  J

  Mij heb je er niet mee, maar enkele deden daar aan mee en dan moet de rest er ook in de pers voor boeten.

 • no-profile-image

  Het zal jezelf maar overkomen

  Alleen jammer dat er dan als reactie namen genoemd moeten worden! Weinig respect!

 • no-profile-image

  Ohio

  Ja, er blijven zo maar weinig over. Van Ham Dairy LLC heeft afgelopen week ook al Chapter 11 aangevraagd. Word straks druk op schiphol met al die mensen die terug keren naar Nederland. Hier kunnen ze nl niet blijven als ze alleen maar een E2 hebben. Ilegalen hebben we hier al genoeg........

 • no-profile-image

  color

  Waarom zeuren deze mislukkelingen dat hun namen genoemd worden? Indertijd waren jullie zo pro USA en dat alles in de USA beter was dan in Nederland. Zo gaat het in de USA. Veel geluk bij het zoeken van een baan in Nederland.

 • no-profile-image

  Custom guy

  Waarom ben je een mislukkeling als ja naar de USA gaat, al die mensen het beter weten in nederland hebben nooit wat geprobeerd(bij niks ondernemen heb ook geen risico) kijk naar de vele anderen die het wel goed doen in de USA en elders buiten Nederland.Het zijn niet allen boeren die met vrebahof zijn gegaan er zijn vele anderen,maar alles over 1 kam scheren is makkelijk!!!

 • no-profile-image

  boerin

  Het maken van suggestieve opmerkingen op de persoon, terwijl je de de feiten niet kent, lijkt me nog minder logisch, veeboer.

 • no-profile-image

  H.J.

  mevr,Vogelaar het lijkt mij heel verstandig dat u eens een tijdje naar Amerika komt om ons van actuele verslaggeving te voorzien dan de hele tijd oude koeien uit de sloot te halen en achter de feiten aan te lopen, als u daar niet toe bereid bent dan zou ik zeggen ga iets anders doen maar hier zijn we inmiddels alweer een paar hoofdstukken verder.

 • no-profile-image

  farmer

  Bedankt geen familie in geluk voor het gebruiken van mijn naam. Weinig respect heb ik voor dit soort acties.

 • no-profile-image

  veeboer

  Helemaal mee eens color, toen deze boeren naar de VS gingen stonden alle kranten er vol van en dat vinden ze prima. Nu het misgaat moet het anoniem blijven. Lijkt me niet zo logisch.

 • no-profile-image

  dirk

  Met WILLY blief ie boer.

 • no-profile-image

  hoe dan

  Bij welk hoofdstuk zijn we dan? Oude koeien stinken

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.