Home

Achtergrond 171 x bekeken

'Ramp Pakistan speelt Taliban in kaart'

De Talibanbeweging kan de overstromingen in Pakistan gebruiken om aanhangers te werven.

Daarvoor heeft de Amerikaanse senator en oud-presidentskandidaat John Kerry donderdag gewaarschuwd tijdens een bezoek aan het rampgebied.

De bewoners van de getroffen regio's zijn volgens Kerry gefrustreerd. "We moeten daar snel iets aan doen om te voorkomen dat hun ongeduld aan de kook raakt en mensen dat ongeduld misbruiken'', zei de Democraat, die daarmee doelde op de radicaalislamitische Talibanrebellen.

Een van de getroffen gebieden in Pakistan is de Swatvallei, bij de grens met Afghanistan. In het gebied heeft de Pakistaanse regering haast niets te zeggen. Het Amerikaanse leger biedt er hulp, onder meer door mensen met helikopters te evacueren. De geëvacueerde Pakistanen worden grondig gefouilleerd op wapens en explosieven, om aanslagen te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.