Home

Achtergrond 478 x bekeken

PvdA en SP: opheldering over korten pensioen

De PvdA en de SP willen van demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) meer duidelijkheid over pensioenfondsen die mogelijk moeten korten op uitkeringen.

Tweede Kamerlid Roos Vermeij van de PvdA heeft woensdag een debat met Donner aangevraagd, omdat ze wil weten bij welke fondsen het "afstempelen'' dreigt en hoeveel gepensioneerden maandelijks moeten missen.

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt steunt het PvdA-verzoek voor een debat, dat direct na het zomerreces in september moet plaatsvinden. Volgens Ulenbelt heeft Donner "een grote fout gemaakt'' en "veel 70- en 80-jarigen onnodig de stuipen op het lijf gejaagd''. De SP'er stelt dat de minister eerst met betrokken fondsen had moeten spreken, voordat hij deze week zei dat 150.000 tot 170.000 gepensioneerden mogelijk gekort worden op hun uitkering. "Temeer, omdat het niet zeker is.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.