Home

Achtergrond

Promotie hyacinten slaat aan

Promotie op zo groot mogelijke schaal is ook voor bloembollen uitermate belangrijk.

Het Hobaho Hyacinten Team (HTH) promoot op brede schaal hyacinten van kwekersverenigingen. Het team vertegenwoordigt onder andere Blue Pearl en Hyacinthus.

Het showen van hyacinten op de wekelijkse bloemenkeuring is hier een voorbeeld van, waarbij steevast hoge scores worden bereikt.Ook promoot het team de hyacinten uit de P-lijn (afstammelingen van Hyacinthus 'Pink Pearl’) en de H. 'Purple Sensation’ via tv-programma's zoals 'De Tuinruimers', dat vroeg in het voorjaar zowel het gebruik van hyacinten binnen als buiten behandelde. Voorafgaand aan de uitzendingen werden 500 tuincentra over de promotie-activiteiten geïnformeerd en na afloop werd een enquête gehouden.

Piet Goemans Sr. van het HTH zegt dat de promotie-actie goed is ontvangen en men meer inzicht kreeg in de eisen en wensen die de verkoopkanalen aan producten als hyacinten stellen. "Prijs en rijpheid van pothyacinten bijvoorbeeld zijn belangrijk. Maar ook andere factoren die we nu op een rijtje zetten om daarmee in een volgend consumenten-verkoopseizoen rekening te kunnen houden."

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.