Home

Achtergrond

Prof. Michiel Keyzer: energiegewas moet je niet willen

"Als iets helemaal niks is, kun je het altijd nog in de fik steken."

Prof. Michiel Keyzer, directeur van de Stichting Onderzoek Wereldvoedselvoorziening van de Vrije Universiteit (SOW-VU is heel helder in zijn oordeel over biobrandstof als landbouwgewas: "Het is het minste van het minste, iets wat iedereen kan. Dat moet je niet willen als landbouw."

En daarbij maakt het niet uit of je het eerste, tweede of derde generatie noemt, aldus Keyzer in een interview met weekblad Boerderij. Volgens de wiskundig econoom kan biobrandstof nergens in de wereld uit, behalve in Brazilië, en draagt het niet bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. "Biobrandstof is gewoon een instrument om wereldwijd de prijs voor landbouwproducten omhoog te jassen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.