Home

Achtergrond 297 x bekeken

Productie bioethanol stijgt

De EU produceert steeds meer bioethanol.

Vorig jaar is 3,7 miljard liter geproduceerd. Dat is 31 procent meer dan de 2,8 miljard liter die in 2008 is geproduceerd. En dat jaar kende al een stijging van bijna 60 procent ten opzichte van 2007. Dat heeft eBio berekend, de Europese brancheorganisatie van producenten van bioethanol. De grootste producent blijft Frankrijk dat met 1,25 miljard liter 34 procent van alle Europese bioethanol voortbrengt. In Frankrijk groeide de productie 25 procent.

De één na grootste producent is Duitsland dat de productie vorig jaar met 32 procent zag groeien naar 750 miljoen liter. Spanje, de derde producent, heeft vorig jaar 46 procent meer bioethanol geproduceerd. In Nederland is vorig jaar voor het eerst sinds jaren geen bioethanol geproduceerd.

Volgens eBio heeft de EU vorig jaar bijna 4,3 miljard liter bioethanol verbruikt. Dat is 23 procent meer dan de 3,5 miljard liter die in 2008 is toegevoegd aan fossiele brandstoffen. Brazilië is de grootste leverancier van bioethanol dat niet in de EU is geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.