Home

Achtergrond 229 x bekeken

Prins Carlos Hugo (80) overleden

Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, de voormalige echtgenoot van prinses Irene, is vanochtend om acht uur in Barcelona op 80-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt. De prins stierf aan de gevolgen van prostaatkanker.

Zijn familie liet dinsdagavond al weten dat zijn gezondheidssituatie ,,zeer kritiek'' was. Prins Carlos was van 1964 tot 1981 getrouwd met prinses Irene, de tweede dochter van koningin Juliana en prins Bernhard.

Het stoffelijk overschot van de prins wordt vanuit Spanje overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Er zijn geen mogelijkheden voor het publiek om afscheid van hem te nemen, aldus de RVD. Er komt een condoleanceregister op www.borboneparma.it.

Het lichaam van prins Carlos Hugo wordt vanuit Den Haag overgebracht naar Piacenza en Parma in het noorden van Italië. Hij wordt bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk in Parma. Na de bijzetting in de familiecrypte in Parma zal op een later tijdstip een herdenkingsdienst plaatsvinden in Madrid.

Prins Carlos Hugo werd op 8 april 1930 in Parijs geboren. De prins was een topfiguur binnen de Carlistenbeweging, die aanspraak maakte op de Spaanse troon.

In 2008 werd bekend dat de prins kanker had. Begin augustus liet hij vanuit een ziekenhuis in Barcelona weten dat zijn leven ,,in Gods handen'' lag en dat hij was omringd door familie. Zijn oudste zoon prins Carlos zou op 28 augustus in het huwelijk treden met Annemarie Gualthérie van Weezel, maar de kerkelijke inzegening is uitgesteld in verband met het overlijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.