Home

Achtergrond

Prijzen groente en aardappelen stijgen hard

Prijzen voor voedingsmiddelen lagen in juli ten opzichte van een jaar eerder 0,7 procent hoger.

De stijging is vooral het gevolg van prijsstijgingen bij aardappelen en groente. In vergelijking met 2009 is de prijs van aardappelen en groente 11 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De prijs van fruit is op jaarbasis 1,7 procent gestegen. Voor vlees wordt 1,3 procent minder betaald. Van melk, kaas en eieren, maar ook brood en andere graanproducten, bleef de prijs gelijk.

De inflatie in Nederland is opgelopen tot 1,6 procent, nog altijd ruim onder de 2 procent doelstelling van De Nederlandsche Bank. Toch is de inflatie sinds mei 2009 niet zo hoog geweest, vooral vanwege de gestegen gasprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.