Home

Achtergrond 509 x bekeken 3 reacties

Prijs aardappelvezels fors hoger dan in 2009

De aardappelvezelcampagne begint dit seizoen met fors hogere prijzen dan vorig jaar.

De industrie heeft de aanvangsprijs vastgesteld op € 28,50 per ton. Vorig was de prijs bij aanvang van de campagne 17 euro per ton. Toch spreken diverse handelaren van redelijke prijzen, gezien de huidige marktomstandigheden. De hogere prijs zou volgens leveranciers vooral te wijten zijn aan minder aanbod van aardappelen dan andere jaren.

Daarbij speelt mee dat ook de prijzen van andere enkelvoudige bijproducten die in het runderrantsoen passen de afgelopen maanden flink zijn toegenomen.

Zo zijn de bierbostelprijzen opnieuw met 5 cent verhoogd en is ook de prijs voor perspulp met 3 cent naar boven bijgesteld. De verwachting is dat de voederwaardeprijzen over twee weken opnieuw verhoogd worden. Ook de graanprijzen staan op een hoog niveau.
Ook komt de aardappelcampagne dit jaar later en maar langzaam op gang. Het aanbod zal de eerste weken beperkt zijn wat een hogere prijs zou rechtvaardigen.

Zetmeelaardappelverwerker Avebe, die voor een groot deel de prijs van aardappelvezels bepaalt, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rossel Willy

  De laatste paragraaf : zetmeelaardappelverwerker AVEBE, die voor een groot deel de prijs van aardappelvezels bepaald --> "bepaald" geschreven met een T, zijnde bepaalt.
  Graag verbeteren

 • no-profile-image

  verstraten

  Willy, in vlaanderen misschien wel maar in nederland noemen we aardappels die geteeld worden voor het zetmeel toch echt zetmeelaardappelen, zoals consumptieaardappelen/fritesaardappelen en zodoende is avebe dus een zetmeelaardappelverwerker.

 • no-profile-image

  Rossel Willy

  Toch nog 1 bemerking : het is niet "zetmeelaardappelverwerker " maar AARDAPPELZETMEELVERWERKER.

Of registreer je om te kunnen reageren.