Home

Achtergrond

President Pakistan in rampgebied

De Pakistaanse president Asif Ali Zardari heeft donderdag een bezoek gebracht aan het gebied dat is getroffen door overstromingen, voor het eerst sinds de ramp twee weken geleden uitbrak.

Vanwege zijn lange afwezigheid ligt de president in eigen land onder vuur.

De president bezocht onder meer een dam in de rivier de Indus, vlakbij de zuidelijke stad Sukkur. Daarna reist hij door naar een opvangkamp voor mensen die door de watersnood zijn verdreven van huis en haard.

Zardari bracht vorige week een bezoek aan Europa, ondanks de overstromingen in eigen land. Omdat de president de reis niet annuleerde of afbrak, verkeert hij in zwaar weer. Media die Zardari bekritiseerden werden door zijn aanhangers belaagd. De natuurramp heeft in Pakistan aan zeker 1600 mensen het leven gekost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.