Home

Achtergrond 204 x bekeken 1 reactie

Pomphouders VS willen BP-logo van de pomp

BP krijgt nu ook zijn 11.300 pomphouders in het land tegen zich, zo schrijft de Telegraph vandaag.

Het olieconcern staat sinds de olieramp in de Golf van Mexico onder druk in de Verenigde Staten. De pomphouders willen van het groengele BP-logo af omdat het vandalisme uitlokt en omzet scheelt.

Amerikaanse tankstations van BP zouden gemiddeld 40 procent minder omzet draaien sinds de olieramp halverwege april ontstond. Ook werden er op verschillende plekken borden en tankinstallaties vernield, en ruiten ingegooid. De pomphouders bekijken nu of ze het oude merk Amoco weer kunnen lanceren. Amoco werd in 1998 door BP gekocht.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    geen boer

    tsja de Amoco Cadiz zal de gemiddelde amerikaan dan wel niks zeggen. Olierampen ver weg tellen wat minder, zal overal wel zo zijn. Overigens vind ik het allemaal nogal hetzerig, net als bij Toyota. Je maakt mij niet wijs dat dit niet bij ieder ander soortgelijk olieplatform in de regio, geexploiteerd door alle bekende namen, had kunnen gebeuren. En deze was niet eens eigendom van BP, zij waren alleen huurder. Een beetje boerenverstand zegt me dat die eigenaar ook verantwoording draagt, maar als amerikaan weet die zich mooi te drukken in de luwte.

Of registreer je om te kunnen reageren.