Home

Achtergrond 172 x bekeken

Politiek wil opnieuw debat proef Oostvaardersplassen

VVD, CDA en PVV vinden de telfout van Staatsbosbeheer zeer ernstig. De drie partijen die waarschijnlijk het nieuwe kabinet zullen vormen zien hierin aanleiding opnieuw te debatteren over de toekomst van het experiment in de Oostvaardersplassen.

Tweede Kamerlid Janneke Snijder (VVD) neemt het Staatsbosbeheer ’zeer kwalijk’ dat de organisatie ondanks alle kritiek op de proef niet zorgvuldiger heeft gewerkt. PVV’er Dion Graus spreekt over ’een slager die zijn eigen vlees keurt en dat niet zo goed blijkt te kunnen’. Beide partijen willen het experiment, waarbij grote grazers in tijden van voedselschaarste in de regel niet worden bijgevoederd, zo snel mogelijk stopzetten.

Het CDA gaat niet zo ver, maar Kamerlid Joop Atsma spreekt wel over een ernstige fout. Ook benadrukt hij altijd kritisch te zijn geweest op de gang van zaken in de Oostvaardersplassen en stelt dat beëinding van het project ’gezien de politieke verhoudingen’ niet onwaarschijnlijk is.

Deze week bleek dat er 142 heckrunderen minder in de Oostvaardersplassen leven dan tot nu toe werd aangenomen. Die rekenfout is koren op de molen van de critici van het project.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.