Home

Achtergrond 192 x bekeken 4 reacties

Poetin ontslaat chef bosbeheer

Premier Vladimir Poetin van Rusland heeft vrijdag de hoogste functionaris van het agentschap voor het bosbeheer ontslagen.

Alexei Savinov zou te weinig hebben gedaan om de bos- en heidebranden te bestrijden.

Criticasters van de Russische regering menen dat Poetin de aandacht probeert af te leiden van eigen politiek falen. Na een order van de toenmalige president Poetin stemde de Doema in 2006 in met de opheffing van een gecentraliseerd systeem van bosbescherming, volgens deskundigen de belangrijkste oorzaak van het uit de hand lopen van de branden in Rusland deze zomer.

Savinov is vervangen door Viktor Masljakov, voorheen zijn plaatsvervanger. De bosgebieden in Rusland beslaan circa 809 miljoen hectare. Dat is twee keer zo groot als het oppervlak van de Europese Unie.

De kosten voor het blussen van de branden en het bouwen van nieuwe woningen voor gedupeerden bedragen volgens schattingen van de Russische regering omgerekend meer dan driehonderd miljoen euro. De langdurige hittegolf en de branden veroorzaken dit jaar vermoedelijk een schadepost van meer dan 11 miljard euro voor het bruto binnenlands product.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bla

  Ikhelp je hopen ,maar of het daar anders van word?

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Bla bla, jij helpt helemaal niks hopen. Straks staan jij zelf ook op de straat man. Ga maar vast solliciteren. Bij mijn op het werk in Lelystad ken je zo incoluiers kommen verschonen.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Bla Bla,
  Jan "werkt" daar in een Alzheimer cliniek.
  Of was hij daar nu (net als herkauweren zijn zelf verzonnen broertjes en zusjes) opgenomen?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Chef bosbeheer in Nederland zal hem spoedig volgen, waarschijnlijk wel met een gouden handdruk

Of registreer je om te kunnen reageren.