Home

Achtergrond

Plunderaars misbruiken misère Pakistan

Gewapende bandieten buiten de ellende uit in het door overstromingen geteisterde Pakistan.

Plunderaars stelen vee, voedsel en andere bezittingen van mensen die rampgebieden zijn ontvlucht. Dat hebben ooggetuigen vrijdag gemeld.

Sommige mensen zijn beroofd terwijl ze nog thuis waren. "We wachtten op hulp toen er bandieten aankwamen en onze bezittingen stalen onder bedreiging van een vuurwapen'', zei de 20-jarige Abdul Karim in het dorpje Karampur bij de stad Sukkur in de zuidoostelijke provincie Sindh. ,,Er was niemand om ons te redden van de overstromingen en niemand om ons te beschermen tegen bandieten.'' Plunderaars hadden twee geiten van hem gestolen en tarwe en rijst. Sommige mannen blijven daarom liever hun overstroomde woning bewaken en sturen hun echtgenote en kinderen naar veiliger gebieden.

Een 60-jarige vrouw zegt ook te zijn overvallen door plunderaars. "We gingen weg in een tractor met onze bezittingen, toen gewapende mannen ons omsingelden. Ze pakten alle spullen en vluchtten'', aldus Mai Meema in een tentenkamp in Sukkur.

De regering van Pakistan heeft inmiddels circa 1350 doden geteld. De Verenigde Naties hebben een oproep gedaan voor 354 miljoen euro om de komende drie maanden noodhulp te kunnen bieden. Inmiddels is er 137 miljoen euro toegezegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.