Home

Achtergrond

Plannen voor fruitteeltacademie

De Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) voert overleg met twee onderwijsinstellingen om te komen tot een fruitteeltacademie.

Dat is volgens NFO nodig om het fruitteeltonderwijs nieuw leven in te blazen in Nederland. Binnen die academie gaan de mbo-opleidingen in Goes en Geldermalsen samen werken aan een scholingsaanbod. Op termijn moet de academie aangevuld worden met hbo-opleidingen, cursussen en onderzoek. Voor de financiering wil de NFO een beroep doen op het fonds arbeidsmarktbeleid van uitvoeringsorganisatie Colland.

Volgens de NFO staat het fruitteeltonderwijs onder druk. De belangstelling van studenten loopt terug en de opleidingen hebben moeite de kwaliteit te handhaven. Ook noemt de NFO de lesstof onvoldoende actueel voor het moderne fruitteeltbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.