Home

Achtergrond

Pinstoring leidt tot goudkoorts op Twitter

Op Twitter gonsde het woensdagavond na een pinstoring van de geruchten over 'gratis geld'.

Pinautomaten van de ING bank waren in het hele land door een technisch mankement drie uur buiten werking. Naar aanleiding daarvan werd op de sociale-netwerksite het verhaal verspreid dat klanten van de ING 250 euro konden opnemen bij andere banken, zonder dat dit van hun rekening werd gehaald.

Een woordvoerster van de ING moest mensen die hun geluk hadden beproefd bij een pinautomaat echter teleurstellen. Ze zei nog niet op de hoogte te zijn van de precieze toedracht van de storing, maar van 'gratis geld' was geen sprake, aldus de zegsvrouw.

In de tijd dat de automaten van de bank niet functioneerden konden klanten van ING wel bij andere pinautomaten terecht, zoals dat normaal ook kan. Voor zover bekend hebben de geruchten over het ongeregistreerd opnemen van geld niet tot grote problemen bij pinautomaten geleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.