Home

Achtergrond 249 x bekeken

PinguinLutosa rekent op betere prijzen

Het Belgische groente- en aardappelverwerkingsbedrijf PinguinLutosa rekent in de tweede helft van 2010 op gunstiger marktomstandigheden.

De resultaten zullen veel beter zijn dan in de eerste zes maanden vandit jaar, aldus het concern.

In de eerste helft van dit jaar stonden de marges onder druk als gevolg van dalende verkoopprijzen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op een halfjaarverlies van 7,1 miljoen euro. De omzet steeg wel, met 4,5 procent tot 224,7 miljoen.

Volgens PinguinLutosa rekent in het afzetseizoen dat nu van start gaat op betere verkoopprijzen. Daarnaast is er bij groente sprake van een verschuiving in de productie als gevolg van een laat voorjaar, waardoor de tweede jaarhelft nog belangrijker zal zijn dan normaal al het geval is.

Of registreer je om te kunnen reageren.