Home

Achtergrond 3 reacties

Petitie vóór overleg CDA en PVV ook populair

Een petitie op het internet waarin leden van het CDA kunnen aangeven dat zij achter het overleg van hun partij met de PVV staan, trekt veel reacties.

Het manifest 'wij staan achter het cda' ging vrijdag online en heeft al meer dan 360 ondertekenaars. De oproep is een persoonlijk idee van CDA'er John Kuijt en is een reactie op een manifest waarin CDA'ers kunnen aangeven dat zij tegen de onderhandelingen van het CDA met de PVV zijn.

Kuijt zei zaterdag dat hij blij is met de vele enthousiaste geluiden over zijn ,,spontane actie.'' ,,Het is enigszins ludiek bedoeld maar het heeft wel een serieuze ondertoon'', aldus Kuijt, die actief is binnen het CDA in Rotterdam en in de jongerenorganisatie CDJA.

Hij ergerde zich aan de in zijn ogen onevenredige grote aandacht in de media voor het protestmanifest, dat onlangs in het leven werd geroepen. Deze petitie kreeg de steun van een groep van tientallen CDA'ers die ongenoegen uitsprak over mogelijke samenwerking met de PVV, ook al is het een gedoogsteun vanuit het parlement aan een VVD-CDA-kabinet. De drie partijen voeren daarover sinds een week formele gesprekken.

Kuijt is niet onder de indruk van dat manifest en wijst erop dat degenen die ergens tegen zijn zich nu eenmaal vaker roeren. ,,Maar dat doet geen recht aan wat de CDA'ers in het algemeen vinden. CDA-kiezers wisten ook ruim voor de verkiezingen dat het CDA geen enkele partij uitsluit'', zei Kuijt. Op het congres bestaat dan de gelegenheid je mening te geven. Kuijt vindt dat je eerst het resultaat van de onderhandelingen moet afwachten en dan pas je conclusie kunt trekken.

Volgens Kuijt zijn er ook niet-CDA-leden onder degenen die reageren, maar hij schat dat de helft tot driekwart wel partijlid is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet voor de Dieren

  Mooi zo.Het CDA bolwerk gaat mogelijk scheuren. Dat is voor de dieren een goede zaak.

 • no-profile-image

  Jan

  Die Kuijt lijkt me wel een typetje dat graag door een geblondeerde man wordt gedomineerd.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ik vind zo'n minderheidskabinet niks. Het doet geen recht aan de stem van de kiezer. Ik vind dat PVV gewoon in de coalitie erbij moet en anders moet CDA maar gedoogsteun geven aan een kabinet VVD/PVV. CDA is de grote verliezer en het volk heeft met de verkiezingen aangegeven geen vertrouwen meer in deze partij te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.