Home

Achtergrond

Passagiersvliegtuig stort neer in China

In het noordoosten van China is vandaag een passagiersvliegtuig met meer dan negentig personen aan boord neergestort.

Er zouden zeker twintig gewonden zijn. Dat meldden bronnen binnen de regering en de vliegmaatschappij tegen het staatspersbureau Xinhua.

Het toestel, een E-190 met 91 mensen aan boord, crashte nabij de luchthaven Lindu van de stad Yichun in de provincie Heilongjiang, aldus de provinciale luchtvaartautoriteiten. Het vliegtuig was ruim een uur eerder vertrokken uit de provinciehoofdstad Harbin.

De machine behoorde toe aan Henan Airlines en stortte dinsdagavond om 22.10 uur lokale tijd neer. Henan Airlines verklaarde eerder dat er 96 mensen aan boord waren. Reddingswerkers zijn op weg naar de plaats van de crash.

De E-190 is een toestel van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.