Home

Achtergrond

Parma maakt zich op voor prinselijke uitvaart

De Noord-Italiaanse stad Parma bereidt zich voor om "bekende gezichten'' van de Europese adel of zelfs "gekroonde hoofden'' te verwelkomen bij de uitvaart van prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme op 28 augustus.

Dit melden lokale media vrijdag, die eraan herinneren dat de prins familiebanden heeft met onder meer de Nederlandse en de Spaanse koninklijke familie.

De woensdag overleden ex-man van prinses Irene zal worden begraven in de familiecrypte van de basiliek Onze Lieve Vrouw van de Steccata, waar de hertogen van Parma hun laatste rustplaats vinden. De naam van de 16e-eeuwse renaissancekerk is volgens historici waarschijnlijk afgeleid van het woord stecca (paal), vanwege de afrasteringen die nodig waren om de stromen pelgrims in goede banen te leiden.

Carlos Hugo was de kleinzoon van Robert I, de laatste regerende hertog van Parma, die in 1859 werd verdreven toen het hertogdom werd veroverd door het koninkrijk Piemonte-Sardinië, de drijvende kracht achter de vereniging van Italië. Parma was toen ruim drie eeuwen de hoofdstad geweest van het Hertogdom Parma en Piacenza. Ook al heeft Parma zijn politieke macht verloren, de stad blijft wereldberoemd voor haar kaas (parmezaan) en de parmaham.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.