Home

Achtergrond 289 x bekeken 2 reacties

Parlement VS onderzoekt eierschandaal

Er komt een parlementair onderzoek naar het Amerikaanse eierschandaal.

Een commissie van het Huis van Afgevaardigden heeft alle informatie opgevraagd over de besmetting met salmonella bij twee eierproductiebedrijven in de VS. Het gaat om Wright County Egg en Hillandale Farms, beide in de staat Iowa.

De commissie vraagt alle relevante documenten op over de besmetting, evenals aanvullende informatie over onder meer de tijdstippen waarop de besmetting is gevonden en welke mensen daarbij betrokken waren. De voorzitter van de landbouwcommissie Rosa Delauro, heeft landbouwminister Tom Vilsack en FDA-baas Margaret Hamburg gevraagd volledig opening van zaken te geven.

Vanwege de grootschalige salmonella-uitbraak is in de VS via een terughaalactie een half miljard eieren uit de schappen gehaald.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan warmenhuizen

    Natuurlijk Martin, Obama wil een feestje geven en heb gewoon een half miljard goedkope eitjes nodig. Mark my words, morgen worden d'r wegens bruinrot ook een half miljard kilo aardappels teruggehaald. En zondagochtend trakeert de president de ganse natie op zijn superontbijt: scrambled eggs with mashed potatoes!

  • no-profile-image

    martin

    Eieren bevatten toch bijna altijd darmbacterien en Salmonella? Je moet ze toch gewoon altijd goed verwarmen? Waarom terugroepen? Is hier iets anders aan de hand?

Of registreer je om te kunnen reageren.