Home

Achtergrond 172 x bekeken

Pakistaanse sterren trekken kar noodhulp

Pakistaanse sterren weten veel meer geld binnen te halen dan de overheid voor noodhulp aan de slachtoffers van overstromingen.

Donateurs vrezen dat als ze geld naar de regering overmaken dit in de zakken van ambtenaren verdwijnt.

”Ik krijg iedere seconde telefoontjes om hulpgoederen in ontvangst te nemen”, aldus popidool Shahzad Roy dinsdag. De voormalige cricketspeler Imran Khan haalde met een telefoonactie bijna zes ton op waarmee een hulpactie op touw wordt gezet met duizenden vrachtwagens die goederen naar de getroffen gebieden brengen. Liefdadigheidsorganisatie Edhi Foundation heeft ruim 28 miljoen euro aan donaties voor hulp ontvangen. Bij een officieel hulpfonds van premier Yousuf Raza Gilani stond de teller enkele dagen geleden nog op 13,8 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.