Home

Achtergrond 196 x bekeken

Ouders verdachte babymoorden verhuizen

De ouders van de 25-jarige verdachte van vier babymoorden gaan elders wonen.

Ze verlaten hun woning aan de Van Eedenstraat in het Friese dorp Nij Beets waar de politie deze week stuitte op de lijkjes van vier baby's verstopt in afzonderlijke koffers.

Dat heeft burgemeester Francisca Ravestein van Opsterland zaterdagmiddag gezegd na afloop van een bijeenkomst in het dorpshuis van Nij Beets. De bijeenkomst was belegd door gemeente, politie en Openbaar Ministerie. Zo'n tweehonderd inwoners waren in het dorpshuis aanwezig. Het dorp telt ruim 1600 zielen.

"Het was een chique bijeenkomst. Niemand is boos, Iedereen is heel begaan met het lot van de familie en men is bedroefd', aldus de burgemeester. Waar de ouders van de 25-jarige vrouw heengaan, is niet bekend. Ze zullen volgens Ravestein het dorp niet verlaten, maar een andere woning betrekken.

Op de bijeenkomst waren ook mensen van slachtofferhulp aanwezig. Een aantal mensen heeft aangegeven daar behoefte aan te hebben. Ook waren er vertegenwoordigers van scholen in het dorpshuis. Over twee weken gaan de scholen weer open. Volgens Ravestein gonst het van de geruchten en gruwelverhalen onder de vakantievierende jeugd.

Op de lichaampjes wordt verder onderzoek gedaan. Het is nog niet duidelijk hoe de baby's om het leven zijn gekomen. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er andere mensen betrokken waren bij de dood van de baby's uit Nij Beets. Ook is nog onduidelijk wie de vrouw minimaal viermaal zwanger heeft gemaakt.

Zaterdagavond is er in de plaatselijke kerk een speciale dienst waar gelovigen stil kunnen staan bij het drama in hun gemeenschap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.