Home

Achtergrond

Orkaanwaarschuwing voor Antillen

De stormwaarschuwing voor Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba is veranderd in een orkaanwaarschuwing. Dit in verband met de komst van tropische storm Earl die zondagochtend volgens meteorologen zal aanzwellen tot een orkaan.

Dat maakte het Amerikaanse orkaancentrum (NHC) in de nacht van zaterdag op zondag bekend.

Earl wordt binnen 48 uur verwacht op de bovenwindse Nederlandse Antillen. Het orkaancentrum raadt mensen aan zo snel mogelijk maatregelen te nemen om hun bezittingen en zichzelf te beschermen.

Eerder werd bekend dat demissionair premier Jan Peter Balkenende de komende dagen de Nederlandse Antillen zal bezoeken. Van zondag tot dinsdag reist de hij langs de verschillende eilanden ter voorbereiding op een slotconferentie over de nieuwe staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Zondag zal Balkenende Sint Maarten aandoen. Maandag vertrekt hij naar Curaçao.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.