Home

Achtergrond

Openbaar leven in Moskou verlamd door rook

De door bosbranden aangejaagde rookwolken die almaar dikker worden in de Russische hoofdstad Moskou krijgen steeds meer grip op het openbare leven.

Vliegtuigen werden vrijdag omgeleid omdat het zicht was verminderd tot ongeveer 400 meter. Een aantal bedrijven is dichtgegaan vanwege rook in gebouwen. In andere kantoren zitten medewerkers met mondkapjes op te werken.

Restaurants die eten bezorgen nemen geen kleine bestellingen meer aan om de bezorgers op straat te ontlasten.

De vervuiling was vrijdag het ergst sinds de bosbranden enkele weken geleden oplaaiden in de omgeving van de stad met circa 10,5 miljoen inwoners. Op een satellietfoto van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA was een 3000 kilometer lange rookwolk te zien, die over het westen van Rusland hangt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.