Home

Achtergrond 219 x bekeken

Opbrengstprognose suikerbieten op bijna 12 ton suiker

Bieteninstituut IRS en bietenverwerker Suiker Unie verwachten op dit moment een opbrengst van bijna 12 ton suiker per hectare.

Dit melden zij op basis van de groeimodellen voor suikerbieten. De prognose verandert weinig ten opzichte van twee weken geleden.

De neerslag van juli en augustus heeft ervoor gezorgd dat in bijna geen enkel gebied nog droogte is. In de prognose gaan daardoor ook vooral de droogtegevoelige gebieden in opbrengst omhoog, terwijl de opbrengst in de kleigebieden daalt door minder zonnestraling. Met de huidige voorspelde opbrengst zou 2010 op de derde plaats komen na de recordjaren 2009 en 2008. De prognose is bovendien gelijk aan de werkelijke opbrengsten gemiddeld over de laatste vijf jaar, maar 15 procent lager dan die van 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.