Home

Achtergrond

Oorzaak brand Strabrechtse Heide onbekend

De oorzaak van de grote natuurbrand begin juli op de Strabrechtse Heide bij Heeze (Noord-Brabant) blijft ongewis.

Dat is de conclusie van een uitgebreid onderzoek naar het ontstaan van de brand. Dit liet de politie woensdag weten. Bij de brand werd 150 hectare heide in de as gelegd.

De politie onderzocht in totaal 15 tips maar die leidden niet tot een oplossing. Zo werd de betrokkenheid van drie jongeren onderzocht die zich na een oproep in een regionale krant bij de politie hadden gemeld. Zij hadden echter niets met de brand te maken.

De politie speurde ook nog naar de eigenaar van een gevonden fietsframe. De fabrikant werd wel achterhaald, maar het is onbekend aan wie de fiets was geleverd. De politie schreef zonder resultaat in heel Nederland fietshandelaren aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.