Home

Achtergrond

Ook Turkije deelnemer Floriade

Een grote delegatie met afgevaardigden van de Turkse regering en de Turkse tuinbouwsector heeft een bezoek gebracht aan de Floriade in Venlo.

Tijdens het bezoek werd een intentieovereenkomst afgesloten voor een deelname van Turkije aan Floriade 2012. De delegatie is uitgebreid rondgeleid over het Floriadepark. Er is gesproken over een inzending met een totale oppervlakte van 1000 m2 op het themaveld 'World Show Stage'. Daarnaast wil Turkije graag deelnemen in het kasgebouw 'Villa Flora', waar tijdens de Floriade wisselende bloemententoonstellingen plaatsvinden.

Het paviljoen zou dan een traditionele Turkse uitstraling moeten krijgen, met een innovatieve boodschap. Voor de Turkse regering is de deelname aan de Floriade ook van symbolisch belang. In 2012 is het namelijk exact 400 jaar geleden dat Turkije en Nederland handelspartners werden. Bovendien vindt in 2016 in het Turkse Antalya ook een officiële Wereldtuinbouwtentoonstelling plaats.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.