Home

Achtergrond 5 reacties

Ook Thieme houdt vast aan meerderheidskabinet

Ook Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vindt dat Nederland nog niet toe is aan een minderheidskabinet.

Ze vindt een meerderheidskabinet "veel zinniger'' en "goed voor het land''. "Jammer dat daar niet naar wordt gekeken'', zei ze maandag na haar gesprek met informateur Ruud Lubbers. Thieme vindt een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV instabiel. Zo'n kabinet heeft in de Kamer een minimale meerderheid van 76 zetels en voorlopig kunnen alle wetsvoorstellen nog stranden in de Eerste Kamer, omdat de drie daar geen meerderheid hebben.

Thieme pleit ervoor dat de informateur een inhoudelijk document opstelt dat de basis moet zijn voor de aanpak van de duurzaamheidscrisis. Op basis daarvan kunnen partijen worden gekozen om die plannen uit te voeren, meent Thieme. Eerder noemde ze VVD'er Pieter Winsemius een goede informateur om dit proces in goede banen te leiden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Alexander van der Veer

  Waar bemoeit dat mens zich mee? Sorry hoor, maar alle fractievoorzitters horen zich te uiten over het te vormen kabinet... Mag de SGP ook niks meer zeggen omdat ze alleen verstand van God hebben, oh en de PVDA omdat ze alleen voor de arbeiders zijn, en Groenlinks omdat ze alleen voor Groenen zijn?
  Als je je eerst een wat verder verdiept in de standpunten van de Partij voor de Dieren, zou je wellicht weten dat deze club over heel wat meer dingen een mening heeft dan dierenwelzijn, natuur en duurzaamheid...

 • no-profile-image

  sjeng

  Waar bemoeit dat mens zich nou mee, die heeft toch alleen maar dieren in haar hoofd, van politiek heeft ze de ballen verstand.

 • no-profile-image

  Sneeuw

  Wie is Marianne Thieme ?

 • no-profile-image

  exact

  Het moest er nog bijkomen zeg. Maar kan me gewoon niet vinden in hun standpunten. Ze moet trouwens niet zeuren, er is van alles geprobeerd. Dit doet i.i.g. het minst inbreuk aan de verkiezingsuitslag. Links heeft het zich onmogelijk gemaakt tijdens de informatie. Ze hadden gelijk, ze zouden te veel beloftes moeten breken om tot regeren te komen. Vandaar: deze oplossing doet het meeste recht aan de stemverhoudingen. Het zal wel een democratisch recht zijn, maar ik vind hun gemekker wel wat zielig. Maar ja, er moet nu eenmaal gezeikt worden. Toch wel iets voor pvdd: mekkeren en zeiken...

 • no-profile-image

  sjeng

  @alexander, noem er eens paar waar ze openlijk standpunten voor kiest welke geen raakvlak met natuur, dierenwelzijn en duurzaamheid?
  Waarom is dat stelletje eikels een one-issue partij (of hoe je dat ook schrijft).
  Weet je waarom het in Nederland onmogelijk wordt om nog een fatsoenlijke regering te krijgen? Er zijn zoveel partijen, dat er geen meerderheid meer te vormen is. Voor elk onderwerp is er strakts een partij. Alle stadsmensen die niet verder kijken dan hun voordeur of uitlaatgassen en wereldvreemd zijn geworden gaan op dit soort protestpartijen stemmen, puur als tegenstem. Hier schieten we geen meter mee op.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.