Home

Achtergrond 208 x bekeken

Oogst West-Brabants land is veilig

De inwoners van gemeenten in West-Brabant kunnen hun groenten en fruit uit eigen tuin gewoon weer veilig consumeren.

Ook het oogsten van landbouwproducten kan worden voortgezet. Dat meldde de gemeente Moerdijk op haar website. De inwoners kregen gisteren het advies voorlopig niet uit eigen tuin te eten. Akkerbouwers kregen het advies het oogsten op te schorten en hun producten apart op te slaan. De aanleiding was het afbranden van een boerenschuur dinsdag in Standdaarbuiten, waarin kunstmest, bestrijdingsmiddelen en afgewerkte olie lag opgeslagen.

In Hoeven en Etten-Leur werden verbrandingsresten aangetroffen, reden om inwoners en akkerbouwers te waarschuwen. Uit metingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is gebleken dat er sinds de dag van de brand geen gevaar is geweest voor de volksgezondheid, aldus de gemeente Moerdijk.

Lees ook: RIVM: resultaten onderzoek brand Brabant vanmiddag

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.