Home

Achtergrond

Ontsnapping pinguïn Emmen blijft raadsel

Het blijft een raadsel hoe een Humboldtpinguïn in Dierenpark Emmen buiten het park aan de wandel is geraakt.

Dat heeft de dierentuin gisteren na onderzoek gemeld.

"Verzorgers hebben het hele verblijf uitgespit en uitgekamd, maar nergens zit een gat in een hekje, of is een stuk uit een struikje gevonden'', stelt een woordvoerster. Daarom vermoedt het Dierenpark dat de pinguïn kans heeft gezien om naar buiten te glippen via de bezoekersuitgang.

Twee weken geleden dook een jonge pinguïn op in de achtertuin van een woning ongeveer een halve kilometer buiten het park. De politie bracht de wegloper in de kofferbak ongeschonden terug. Een dag later was er opnieuw een melding van een ontsnapte pinguïn, maar dit bleek later een misverstand te zijn.

De 140 pinguïns worden de komende tijd extra scherp in de gaten gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.