Home

Achtergrond

'Ontpoldering Westerschelde opnemen in regeerakkoord'

De voorgenomen ontpoldering van de Hertogin Hedwigepolder moet worden opgenomen in het regeerakkoord.

Dat vraagt de Partij voor Zeeland (PvZ) aan beoogd VVD-premier Mark Rutte.

De PvZ ziet met de lopende formatie nieuwe kansen om de dreigende ontpoldering alsnog af te wenden; VVD en PVV hebben zich eerder uitgesproken tegen ontpoldering. Volgens PvZ-fractievoorzitter Johan Robesin staat de Vlaamse premier Kris Peeters ook open voor een alternatief.

Minister Gerda Verburg zei pas dat Peeters’ standpunt niet anders is dan voorheen. Volgens Verburg zijn er geen goede alternatieven. Sterker, volgens haar heeft het onder water zetten van polder de minste directe gevolgen voor bewoners en grondbezitters. Het kabinet zal de getroffen boeren tegemoetkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.