Home

Achtergrond

Onderzoek naar taxatie schade in aardappelgewas

De Duitse verzekeringsmaatschappij Vereinigte Hagel start een onderzoek naar het taxeren van weerschade in een aardappelgewas.

Het meerjarige onderzoek wordt uitgevoerd op een akkerbouwbedrijf in Lüneburg met ruim 100 hectare aardappelen, zowel voor de consumptie als voor de verwerking.

In 2009 was de aardappel na de hop het gewas met de hoogste schadeuitkeringen bij Vereinigte Hagel. Volgens de verzekeringsmaatschappij is het lastig om de schade in een aardappelgewas goed te taxeren. Dat komt omdat de aardappel veel verschillende bestemmingen kan hebben, zoals frites, chips of tafelaardappelen. Ook spelen eigenschappen als onderwatergewicht, knollengte en knoldikte een rol bij de bepaling van de waarde van een perceel.

Of registreer je om te kunnen reageren.